Sexleketøy og glidemiddel – hva og hvordan

Hvordan bruker jeg glidemiddel sammen med sexleketøy?

Har du noen gang tatt tak i sexleketøyet ditt, gjort deg klar for en god og erotisk kosestund – for så å bli litt forstyrret av tanker rundt hvilket glidemiddel du skal bruke? Kanskje du er i ferd med å kjøpe ditt første sexleketøy og lurer på hvordan og hvorfor du bruker glidemiddel? ForVoksne.no tenker på dette hele tiden – fordi det er jobben vår å gi deg så god og utfyllende informasjon som mulig!

Glidemiddel må alltid brukes
Det første du skal være klar over er at alle sexleketøy trenger smøring. Når du gnir det mot deg, putter det inn i deg, eller putter deg inn i det, må du alltid bruke glidemiddel.

Glidemidler gjør at sexleketøyet ikke bare føles bra, men det er også tryggere å bruke. Husk hva som skjer når du har sex: Kroppene deres sørger for naturlig glid slik at du og partneren ikke skader hverandre med for høy friksjon. Den samme logikken gjelder når du bruker sexleketøy, enten sammen med partnere eller alene. Det er ikke noe som heter «for mye glidemiddel!» Selv om du skulle klare å produsere nok glid naturlig for deg selv anbefaler vi alltid en liten dæsj med glidemiddel. Bedre å har det trygt og godt med god glid enn å bli sår og øm nedentil. 

Velg rett glidemiddel
Glidemidler kommer i tre varianter:

Vannbasert glidemiddel, som er det vanligste og mest allsidige. Skader ikke sexleketøy som er laget av silikon, og lar seg lett vaske av.

Silikonbasert glidemiddel, like egenskaper som vannbasert, men tåler vann. Varer lenger enn de andre, og gir en mer natulrlig glide-følelse.

Oljebasert glidemiddel, bra for anal-sex

Sjekk utvalget av glidemidler hos Nytelse.no her. Nytelse har prisgaranti på alle sine produkter.

Vannbaserte glidemidler
Vannbaserte glidemidler, som Pjur Aqua eller Pjur Aqua Woman kan brukes på stort sett enhver vibrator, penisring eller dildo. Unntaket kan være leketøy for anale gleder, ettersom du kan ønske et glidemiddel med et mildt bedøvende middel. Her snakker vi selvsagt om smak og behag.

Den største fordelen med vannbasert glidemiddel er at det er lett å vaske bort: Du vasker leketøyet med varmt vann, og voila – glidemiddelet er borte! Ulempen er at den ikke lar seg benytte i dusjen, badet, boblebadet osv..

Du vil i hvert fall bruke vannbasert glidemiddel på alle leketøy som er laget av silikon. Hvis du bruker silikonbasert glidemiddel på leker laget av silikon, så vil du ødelegge dette.

Silikonbasert glidemiddel
Silikonbasert glidemiddel er ideelt for sensuell lek i vann. Hvis du liker sexleketøyet ditt i vann (eller du bare vil ha sex i vann..), så er du og det silikonbaserte glidemiddelet (som for eksempel Pjur Original ) sikret et livslangt vennskap. 

Et annet argument for silikonbasert glidemiddel er at det varer lenger og kan lett gjenoppfriskes etter en langvarig runde med din vibrerende venn, bare tilsett litt vann eller annen væske. Silikonbaserte olje absorberes ikke og fordamper ikke på samme måten som vannbasert glidemiddel gjør. På den annen side betyr det at det trengs litt mer jobb å få leketøyet ditt (og deg selv) ren, men for all del.. Vi snakker ikke om at det må sandblåses… En god såpevask fikser det, gjerne ved hjelp av spesialrensemiddelet Catchlife Hygiene..

Oljebaserte glidemidler
Oljebaserte glidemidler må bare brukes med anale leker som ikke er laget av latex og for mannlig masturbering. Disse oljene er fantastiske for anal-sex fordi de er generelt tykkere enn andre typer glidemiddel, noe som gjør det enklere å penetrere.

Bruk ikke oljebasert glidemiddel sammen med noe som er laget av latex – leker, kondomer eller andre produkter – ettersom oljen vil ødelegge latex’en når den kommer i kontakt. Olje har også en tendens til å irritere en kvinnes vagina, så vi anbefaler ikke denne typen glidemiddel for samleie eller til bruk sammen med vibrator og dildo som skal penetrere vagina.

Bruk av glidemiddel
Nå har vi gjennomgått de forskjellige typene glidemiddel, så da er tiden kommet for å komme med tips for hvordan dette skal brukes. Her snakker vi igjen om smak og behag, men dette er våre tips for den enkleste og minst grisete bruk.

Tøm en liten mengde (omtrent på størrelse med en fem-krone) på fingrene dine og spre det utover leketøyet og deg selv. 

Trekk fingrene fra hodet og nedover skaftet hvis du smører en vibrator eller dildo. Husk å smøre eventuelle klitoris- eller analstimulatorer også.

Smør glidemiddelet utover sexleketøyet slik at det er sleipt, men ikke dryppende. Pass på at du ikke smører så mye at glidemiddelet trekker inn i hånden din.. Du vil jo ha det på sexleketøyet!

Hvis du er mann og bruker en elskovsdukke eller annen masturbator tar du glidemiddelet ditt på fingrene. Putt fingrene rundt inngangen og ned på innsiden av masturbatoren. De fleste masturbatorer har et lite hull i enden, så det er ikke alltid like god ide på bare tømme inn i leken.

Hvis leketøyet tørker er det bare å tilsette mer glidemiddel.

På kroppen
For å unngå en nedkjølende nedtur: Ikke tøm glidemiddelet direkte fra flasken/tuben og på kroppen. Tøm den alltid først i håndbaken din, så unngår du at elskeren din eller du selv trenger å «varmes opp» på nytt.

Sett i gang og smør!!
Glidemiddel kommer i mange varianter, konsistenser, farger og faktisk smaker – det beste er å eksperimentere for å finne den som passer best for deg. Et lite tips til slutt kan være at følsom hud fort kan bli irritert av glidemiddel med smak.

Kjøp den minste utgaven av glidemiddelet som er tilgjengelig hvis du er usikker på om det er noe for deg. På denne måten slipper du å bruke unødvendig mye penger på glidemiddel som kanskje kastes i søppelet likevel.

Lykke til!

Legg igjen en kommentar