Introduser sexleketøy i forholdet

Introduksjon av sexleketøy i forholdet

Mange har ikke forsøkt sexleketøy, til tross for at man er åpen for det, seksuelt aktiv og komfortabel med seg selv og sin kropp. Av en eller annen grunn lager man seg en unnskyldning for at dette skal «gjøres senere», og alle vet jo når DET er…Hvem har vel ikke vært i en sex-butikk med venner og sett ting som er spennende, men tenkt at det er heelt uaktuelt å kjøpe dette foran noen man kjenner? Hvem har vel ikke hatt den oppfatningen av at sexleketøy kun kan brukes til onani og masurbasjon, og da kun brukt av perverse fyrer og løse jenter? Eller av jenter som ikke fikk det de trengte av kjæresten? Og skulle man ønske seg noe, hva skulle man i så fall velge? Til slutt ender man opp som før, uten leketøy, kun på grunn av fordommer, latskap og mangel på beslutningsevne..

Vi hører hele tiden om folk som har lyst til å prøve sexleketøy, men som er for sjenert til å gjøre noe med det. Vi hører også om dem som har sexleketøy og bruker dem for seg selv, men ikke med partneren. De vil, men tør ikke å introdusere dem i frykt for å såre partneren eller «drite seg ut..» Der er helt sikkert noen som har opplevd å få en negativ reaksjon ved å foreslå bruk av sexleketøy, men vi anbefaler det (selvsagt) av tre grunner:

Sexleketøy føles godt! Orgasme er udiskutabelt godt, og sexleketøy kan hjelpe deg til bedre, sterkere og lengre orgasmer, noe som alltid er en god ting..

Sexleketøy er morsomt! De fleste par kommer før eller siden til et punkt der sexlivet dabber litt av fordi det blir kjedelig. Leketøy introduserer en ny piff til forholdet, forhindrer at kjedsomhet inntrer og kan hjelpe dere til å komme nærmere hverandre. Nye erfaringer som deles sammen kan bli svært intimt og fint.

Sexleketøy gjør sex bedre! Mange kvinner har problemer med å oppnå orgasme uten at klitoris stimuleres, noe som kan være vanskelig under samleiet. Mange menn har også problemer med å holde ereksjonen oppe så lenge som de ønsker. Sexleketøy kan hjelpe i begge situasjoner. Leketøy kan også heve et helt perfekt omgang med sex, bare det at det legger til den siste «ooohhh» som gjør omgangen til noe helt sinnsykt..

Selv om vi mener at disse argumentene i seg selv er gode nok til å overbevise de fleste, er nok virkeligheten ofte en annen. Selv om de fleste av oss liker å se på oss selv som åpne, liberale og eventyrlystne, kan enhver være litt engstelig for nye ting. Partneren din må kanskje overbevises, og den beste måten å introdusere sexleketøy på er som regel å diskutere dette med partneren, fremfor å slenge en (gjerne alt for stor) dildo på bordet.

Sexleketøy har mange myter, løgner og misforståelser rundt seg. De fleste av dem er selvsagt ikke riktige. Men det er likevel viktig å ta din partners bekymring og motforestilling på alvor – spesielt når det gjelder sex. Vær forberedt på å møte det meste, inkludert følelser som innebærer utilstrekkelighet, følelsesmessig uro og likegyldighet. Du kan umuloig vite hvordan din partner forholder seg til sexleketøy før du spør, men du kan være forberedt på noen vanlige motforestillinger.

Sexleketøy er for pervoer, rare folk, horer og freaks.. 
Alle typer mennesker i samfunnet bruker sexleketøy, inkludert mennesker som de fleste vil vurdere som helt normale. Jada, pervoer, rare folk, horer og «freaks» benytter seg av sexleketøy, men det gjør også leger, lærere, revisorer, bussjåfører, sekretærer… og alle andre mennesketyper du kan komme på. Du blir ikke rar av å bruke sexleketøy. Men det kan godt hende du får en orgasme! Hvis partneren din er bekymret for sexleketøy av denne grunnen kan det være lurt å be ham eller henne snakke med venner om temaet, eller sjekke litt på internett. Din kjære blir nok overrasket over hvor vanlig dette er.

Sexleketøy er kun for onani.
Selv om sexleketøy som oftest brukes til solo-sex bruker mange par sexleketøy sammen, uavhengig av kjønn og legning. Det betyr på ingen måte at noe er galt i forholdet ditt – tvert imot! Par som prøver dette sammen er ofte åpne, intime, komfortable og full av tillit til hverandre. Å bruke et sexleketøy sammen er en god måte å vise hverandre at man bryr seg og stoler på hverandre. Hvis dette er noe partneren din grubler på, finn en bok om hvordan sexleketøy kan brukes i parforhold. Der er mange slike!

Partneren din vil føle seg utilstrekkelig hvis du bruker sexleketøy.
Mange uttrykker bekymring over om introduksjon av sexleketøy i forholdet vil fornærme partneren. Forståelig nok, en svær og vibrerende penis som bringer deg rett til klimaks hver eneste gang?? Hvorfor skulle du ikke være sjalu? Helt alvorlig, et sexleketøy kan gi deg orgasme, men kan ikke kose med deg etterpå. Sexleketøy vil aldri erstatte et menneske. Hvis dette er en bekymring hos partneren din, vis ham eller henne hva forholdet deres egentlig betyr. En orgasme kan ikke erstatte alt det andre!

Det er fysisk farlig å bruke sexleketøy.
Absolutt feil! Faktisk kan sexleketøy ha veldig postiviv effekt på din seksuelle helse. For eksempel kan kvinner i overgangsalderen benytte dildoer for å vedlikeholde skjedemuskulaturen og dermed minske problemer med inkontinens. Mange leger og terapeuter anbefaler sexleketøy til kvinner som har problemer med å få orgasme. Dessuten er et sunt forhold til kroppen din en fordel for helsen din generelt. Bruk av sexleketøy gjør at du blir mer observant på kroppen din og dens funksjoner, som igjen kan gjøre deg mer observant på kuler og andre ting som plutselig dukker opp. Hvis dette er en bekymring for partneren din anbefaler vi at du surfer litt på nettet og leser om dette. De nettstedene som omhandler helse og kropp vil garantert skrive om dette og bidra til å roe partneren din.

Hvis du bruker sexleketøy for mye kan du miste evnen til å få orgasme med partneren din.
Den hører vi hele tiden. Og jada, du kan bli avhengig av de enorme orgasmene en vibrator gir, men den erstatter uansett ikke en ekte person! Tenk på dette: De fleste har brukt hendene sine til å masturbere siden de var unge, men de fleste foretrekker vel likevel sex med en partner? Hvis partneren din er redd for at du vil erstatte ham eller henne med en batteridrevet venn, prøv heller å overbevise om at du vil ha et variert sexliv med nye posisjoner, leker og fantasier, både når det gjelder partnersex og solosex. Kjedsomhet og repetisjon er ofte årsaken til at livet i sengen dør hen.

Hvis forholdet er solid og trygt er det ingen grunn til å kjøpe sexleketøy.
Som tidligere nevnt kan et sexleketøy styrke forholdet deres. For å ha glede av sexleketøy må man ha en viss nærhet og trygghet, og bruk av sexleketøy kan styrke dette. Hvis partneren din mener dere ikke trenger sexleketøy kan du fortelle ham eller henne at dere ikke trenger det, men at det kan være morsomt å prøve…

Det er pinlig å kjøpe sexleketøy.
For noen er dette riktig. For andre, slett ikke. Uansett, samtlige nettbutikker vi vet om sender pakker i diskret innpakning og med diskret avsender.

Hvis du har vært gjennom disse motforestillingene med partneren din og han eller hun fremdeles er motvillig til å bruke sexleketøy sammen med deg, vær tålmodig og tenk kreativt. Ikke legg for mye press, da er sjansen for å få et ugjenkallelig NEI stor. Gjør partneren din trygg på deg, vis at du setter pris på hans eller hennes kropp og gjør sexlivet deres til det beste du kan. Det er mulig at han eller hun ikke er klar for den graden av intimitet enda, men når tiden går og tryggheten øker, så øker sjansen for at partneren ombestemmer seg. La gjerne partneren først se deg masturbere med et sexleketøy. Det kan gi litt knising til å begynne med, men er også en god «ice-breaker» og kan gjøre at partneren blir mer fortrolig med sexleketøy. Kjøp en bok eller se en film sammen, det er mange som ikke vet hvordan man bruker leketøyet. «Instruerende» materiale kan gjøre at man blir tryggere på bruken av det. Det blir også mer og mer vanlig med dildoparties, eller homeparties med demonstrasjon av sexleketøy, hiv dere gjerne med på et sånt. Tupperware er plutselig ikke så spennende lenger! Det finnes butikker som gjerne holder slike parties på vorspiel eller hjemmefester.

Når du er klar for å introdusere sexleketøy i forholdet, husk disse enkle tipsene:

Start sakte. Vent litt med dobbel-dildoen eller strap-on dildoen til litt senere. Prøv en enkel vibrator til å begynne med og gjør det mer avansert etter hvert.

Vær forsiktig. Det er mulig partneren din liker det litt røft, men hold litt igjen de første gangene dere bruker leketøy. Det er nok at tid til å aksellerere!

Snakk med partneren. Han eller hun kan ha gått med på å prøve sexleketøy, men det trenger ikke å bety at partneren er 100% komfortabel med det. Snakk med partneren om hva som føles godt.

Bruk glidemidler. Sexlekeøty trenger mye glidemiddel til å gli som de skal. Det siste partneren trenger er en bekymrig om hun er våt nok. Du vil ikke skade partneren ved å putte inn leketøyet på et sted det er tørt. Ha en flaske med glidemiddel lett tilgjengelig, og bruk den! 

Vær fleksibel. Leken dere har valgt kan vise seg å være helt feil for deres seksuelle personlighet. Det er helt i orden, legg den til sides og prøv noe annet.

Vær tålmodig. Partneren din kan gå med på å bruke sexleketøyet, for så å ombestemme seg midt i akten. Det er hans eller hennes rett til å gjøre, vær tålmodig og prøv gjerne igjen senere. Det kan ta en stund, men det er verdt å vente på!

Husk at det er to partnere i forholdet deres, noe som betyr at dere er sammen om ting. Dere tar avgjørelser sammen, og velger leketøy sammen. Hvis partneren føler at han eller hun kan stole på deg vil ting gå mye lettere for deg og leketøyet ditt!

Legg igjen en kommentar